• Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu v 3.triede

          • Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu v 3.triede

            od 26.01.2022 do 31.01.2022

             

            S účinnosťou od 25.01.2022 vstúpila do platnosti nová vyhláška č. 7/2022 V. v. SR Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k izolácií osôb pozitívnych na ochorenie COVID-19 a karanténe osôb, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19 (ďalej len vyhl. č. 7/2022), a ktoré ÚVZ SR nariadil podľa § 12 ods. 2 písm. c) a f) zák. č. 355/2007 Z.z.

             

            V priloženom dokumente máte upravený Váš ďalší postup. Priložený dokument môžete preposlať všetkým zákonným zástupcom žiakov.

             

            V triede, v ktorej ste zachytili osobu, u ktorej  bolo potvrdené ochorenie COVID-19 na základe RT PCR testu, antigénového testu, LAMP-testu, PoCT-testu alebo domáceho antigénového testu prerušíte prezenčné vzdelávanie na 5 dní. Prerušenie bude vždy na základe nariadenia RÚVZ so sídlom v Nitre, ktoré Vám zasielame touto emailovou správou. Určená trieda je uvedená v predmete tejto správy zaslanej na elektronickú emailovú adresu Vášho zariadenia pre deti a mládež.

             

            Zákonných zástupcov žiaka, ktorý mal pozitívny výsledok domáceho antigénového testu je potrebné oboznámiť, že tento výsledok musia oznámiť všeobecnému lekárovi žiaka. Obdobne platí aj pre zamestnancov.

             

            Ako prevádzkovateľ zariadenia pre deti a mládež ste ďalej povinný zabezpečiť poučenie všetkých osôb, vrátane zákonných zástupcov detí a zamestnancov školy, že všetky osoby, ktoré boli v úzkom kontakte s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19, a to počas obdobia dvoch dní predo dňom odberu vzorky biologického materiálu tejto osobe alebo dvoch dní pred objavením sa prvých klinických príznakoch ochorenia u tejto osoby, t.j. všetci žiaci a zamestnanci určenej triedy sú povinné dodržiavať karanténne opatrenia.

             

                        RÚVZ so sídlom v Nitre je naďalej nevyhnutné zasielať informácie o všetkých zachytených prípadoch ochorenia COVID-19 u žiakov alebo zamestnancov školy, školského zariadenia. Uvedená povinnosť vyplýva prevádzkovateľom zariadenia pre deti a mládež z § 52 ods. 1 písm. m) zák. č. 355/2007 Z.z.

             

            Vzhľadom na mimoriadnu situáciu v ohrození verejného zdravia II. stupňa z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 Vám RÚVZ so sídlom v Nitre  zasiela nariadenie opatrení na predchádzanie ochoreniam elektronicky.

             

            Epidemiologické vyšetrovanie vykonala: Mgr. Michaela Petrikovičová, číslo služobného preukazu: 248.

             

             

             

            S pozdravom

             

            PhDr. Alena Gregušová, PhD., MPH

             

            hlavný radca oddelenia hygieny detí a mládeže

            Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre

            Štefánikova trieda 58

            949 63 Nitra