• Čistič vzduchu

          • Germicídny čistič vzduchu 

            Germicídny čistič vzduchu už aj v našej materskej škole. - Obrázok 1

            ATHMOSS model OFFICE... 

            Naše veľké  poďakovanie patrí firme MICROWELL s.r.o. za dodanie a montáž čističa vzduchu za veľmi výhodných podmienok - v špeciálnej akcii 1 ks zariadenia za 900€ vrátane DPH aj s mobilným stojanom (pôvodná cena 2 580 eur s DPH).    ĎAKUJEME

            Viac info na https://athmoss.sk/

          • ODLOŽENIE NÁSTUPU DIEŤAŤA DO ZÁKLADNEJ ŠKOLY PODĽA NOVEJ LEGISLATÍVY

          •  

            Dňa 1.1.2021 nadobudla účinnosť novela školského zákona, ktorá priniesla pomerne rozsiahle zmeny týkajúce sa predprimárneho vzdelávania (vzdelávania detí v MŠ)

            S účinnosťou od 1.1.2021 už legislatíva nehovorí o odklade povinnej školskej dochádzky a dodatočnom odklade povinnej školskej dochádzky, ale ide o pokračovanie povinného predprimárneho vzdelávania.

            Ak dieťa ani po pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v MŠ nedosiahne školskú spôsobilosť, začne najneskôr 1. septembra, ktorý nasleduje po dni, kedy dieťa dovŕšilo siedmy rok veku, plniť povinnú školskú dochádzku v základnej škole.

            Ako postupovať, ak dieťa ešte nedosiahlo školskú spôsobilosť a je potrebné odložiť nástup do základnej školy napriek tomu, že do 31.8. dovŕši 6 rokov?

            Zákonný zástupca dieťaťa čo najskôr písomne požiada riaditeľku MŠ o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania. Žiadosť definuje ako „Žiadosť o pokračovanie v plnení povinného predprimárneho vzdelávania“.

            K žiadosti priloží:

            • písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie

            • písomný súhlas pediatra

            • informovaný súhlas zákonného zástupcu.

            Napriek skutočnosti, že zákonný zástupca požiada o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania, je potrebné absolvovať zápis do prvého ročníka základnej školy.

          • Zápis do materskej školy na školský rok 2021/2022

          • Zápis do materskej školy na školský rok 2021/2022

            Riaditeľstvo Materskej školy Okružná 1, Šaľa oznamuje zákonným zástupcom, že zápis do materskej školy bude prebiehať v dňoch od 3.5.2021 do 14.5.2021.

            Organizácia zápisu bude prispôsobená aktuálnej pandemickej situácii.  Žiadosti môžete zasielať poštou na Materská škola, Okružná 1, 92701 Šaľa, elektronicky na mailovú adresu : msokruzna1sala@gmail.com, alebo osobne v úradných dňoch riaditeľky streda od 8,30 - do 14,00 hod.

                                                 

            K zápisu je potrebné doniesť/zaslať vyplnené tlačivo: Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie  aj s potvrdením od lekára o spôsobilosti dieťaťa navštevovať materskú školu a s údajom o očkovaní dieťaťa. Pokiaľ situácia nedovoľuje, potvrdenie od lekára, doložíte ho najneskôr do 31.5.2021, K žiadosti o prijatie dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami je potrebné priložiť aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

             

            Žiadosť si môžete stiahnuť na webovej stránke materskej školy ( mshollehosala.edupage.org) , alebo vyzdvihnúť v riaditeľni MŠ od 26.4.2021

             

            Podmienky prijímania dieťaťa na predprimárne vzdelávanie :

             

            na predprimárne vzdelávanie sa prednostne prijímajú deti , pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné ( §59 školského zákona, ods.2),tzn.deti, ktoré do 31.8.2021 dovŕšia 5 rokov.

             

            • dieťa môže plniť povinné predprimárne vzdelávanie aj formou individuálneho vzdelávania

             

            • na predprimárne vzdelávanie sa prijímajú deti od troch rokov veku ( §59 školského zákona, ods.1 ).

             

            • deti vo veku od 2,5 rokov môžu byť prijaté len pri dostatočných kapacitných podmienkach

             

            • súrodenci detí navštevujúcich materskú školu, ktoré dovŕšili 3 roky veku, budú uprednostňovaní

                                                     

                                                                    Mgr. Ľubica Hippová , riaditeľka školy

                                                             tel.kontakt: 0911 953 429

                                                                             mail: msokruzna1sala@gmail.com

          • Obnovenie prevádzky MŠ od 15.3.2021

          • V súlade s rozhodnutím ministra školstva, vedy, výskumu a športu č. 2021/10079:2-A1810  z 02.03.2021 a v súlade s aktuálne platnými uzneseniami vlády SR č. 122/2021 a č. 123/2021  z 28. februára 2021 Mesto Šaľa - zriaďovateľ materských škôl a základných škôl v meste Šaľa obnovuje   prevádzku MŠ a 1. stupňa ZŠ ( aj špeciálne triedy ), vrátane ŠKD a činností súvisiacich so stravovaním ku dňu 15.03.2021.

            Otvorenie podmieňuje veľmi prísne dodržiavanie  všetkých protipandemických a epidemiologických podmienok.

            Ak sa rozhodnú rodičia dať svoje dieťa v tomto období do MŠ, musia počítať s určitým zdržaním pri odovzdaní a preberaní dieťaťa aj s ďalšími mimoriadnymi opatreniami zavedenými pre toto obdobie  a v plnej miere ich rešpektovať.

            • Prevádzka MŠ bude maximálne 9 hodín t. j. od 7,00 do 16,00 hod.. 
            • Ráno pri príchode a odchode  do a z MŠ budú rodičia vstupovať do priestorov jednotlivých šatní po povinnom vydezinfikovaní rúk (deti a rodičia) a  s prekrytím tváre respirátorom. Dieťa sprevádza vždy len jeden zákonný zástupca. Dieťaťu bude každý deň meraná teplota a rodič bude vypisovať prehlásenie o zdravotnom stave dieťaťa.
            • Pri prvom nástupe dieťaťa odovzdá Čestné vyhlásenie a súhlas so spracovaním osobných údajov a Informácie pre dotknuté osoby o dobrovoľnom súhlase k spracúvaniu dokladov preukazujúcich negatívny test na ochorenie COVID-19 alebo predloženie výnimky pre prevádzkovateľa. 
            • Dieťa môže do MŠ priviesť a takisto z MŠ vyzdvihnúť iba osoba, ktorá žije s dieťaťom v spoločnej domácnosti s negatívnym testom, alebo predložením výnimky pre prevádzkovateľa .
            • Stravovanie detí bude zabezpečené v bežnej podobe – desiata, obed a olovrant
            • Dieťa prichádza v rúšku a prináša si náhradné rúško, ktoré bude uložené v skrinke v igelitovom obale. Pri pobyte v interiéri a v exteriéri materskej školy deti nemusia mať rúška. ( ak si to rodič bude nevýslovne žiadať, p.uč. dodržia vaše požiadavky )

            Prosíme Vás , aby ste boli zodpovední a dodržiavali všetky usmernenia a nariadenia, ako prevenciu , aby sme nemuseli po pár dňoch opäť pristúpiť k zatvoreniu niektorých tried alebo nebodaj celej MŠ.

            Týmto Vás žiadame, aby ste záujem o umiestnenie Vášho dieťaťa do materskej školy záväzne nahlásili do piatka 8.00 hod. mailom ( msokruzna1sala@gmail.com alebo telefonicky 0911 953 429).

             

                                                                                              Ďakujeme !

          • Prevádzka MŠ od 8.3.2021- 12.3.2021

          • Vážení rodičia ,

            podľa aktuálnych údajov COVID automatu sa náš okres stále nachádza v čiernej fáze. Na základe Rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu Číslo: 2021/10079:2-A1810 zo dňa 2.marca 2021 a pokynov od zriaďovateľa bude prezenčné vyučovanie v materských školách od 8.3.-12.3.2021 povolené iba deťom ,  ktorých obidvaja   rodičia predložia  potvrdenie od zamestnávateľa ( platné od 3.3.2021 ) o nevyhnutnom prezenčnom výkone práce

            Naďalej je v platnosti Vyhláška 47 Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa. Na jej základe za účelom overenia, že sa na osobu nevzťahuje zákaz vstupu, je prevádzkovateľ zariadenia oprávnený požadovať od osoby vstupujúcej do vnútorných alebo vonkajších priestorov prevádzky predloženie príslušného dokladu, ktorý preukazuje niektorú zo skutočností podľa § 1 ods. 2 uvedenej vyhlášky; do tohto dokladu je prevádzkovateľ zariadenia oprávnený nahliadnuť.

            https://www.minv.sk/swift_data/source/verejna_sprava/vestnik_vlady_sr_rok_2021/ciastka_19_2021.pdf

            V prípade akýchkoľvek nejasností alebo otázok nás kontaktujte prostredníctvom e-mailu (msokruzna1sala@gmail.com) alebo telefonicky (0911 953429 ).

            Ďakujeme za pochopenie.

          • PREVÁDZKA OD 01.03.2021

          • Vážení rodičia,

            Vzhľadom k tomu, že epidemiologická situácia sa nezlepšuje a náš okres sa stále nachádza v čiernej fáze COVID automatu, prevádzka MŠ a jej EP je aj naďalej t.j. od 22.2.2021   OBMEDZENÁ –  je zabezpečená len pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti. ( potvtrdenie od zamestnávateľa )  Upozorňujeme na povinnosť pri nástupe do MŠ sa preukázať aktuálnym potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu alebo potvrdením o negatívnom výsledku antigénového testu ( nie starším ako 7 dní ) certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 alebo potvrdením preukazujúcim niektorú z výnimiek. 

            Link na vyhlášku 14 Úradu verejného zdravotníctva SR : https://www.uvzsr.sk/docs/info/ut/ciastka_8_2021.pdf

            V prípade akýchkoľvek nejasností alebo otázok nás kontaktujte prostredníctvom e-mailu (msokruzna1sala@gmail.com) alebo formou sms (0911953429).

             

            Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu

             S ďalšími informáciami, pokynmi a usmerneniami Vás budeme bezodkladne informovať.

          • OZNAM od 15.2.2021

          • Vážení rodičia,

            Vzhľadom k tomu, že epidemiologická situácia sa nezlepšuje a náš okres sa stále nachádza v čiernej fáze COVID automatu, prevádzka MŠ a jej EP je aj naďalej t.j. od 15.2.2021   OBMEDZENÁ –  je zabezpečená len pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti.  Upozorňujeme na povinnosť pri nástupe do MŠ sa preukázať aktuálnym potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu alebo potvrdením o negatívnom výsledku antigénového testu ( nie starším ako 7 dní ) certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 alebo potvrdením preukazujúcim niektorú z výnimiek. 

            Link na vyhlášku 14 Úradu verejného zdravotníctva SR : https://www.uvzsr.sk/docs/info/ut/ciastka_8_2021.pdf

            V prípade akýchkoľvek nejasností alebo otázok nás kontaktujte prostredníctvom e-mailu (msokruzna1sala@gmail.com) alebo formou sms (0911953429).

             

            Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu

             S ďalšími informáciami, pokynmi a usmerneniami Vás budeme bezodkladne informovať.

          • ROZHODNUTIE

          •                                                                                  

            Základné školy

            a materské školy                                                                                       V Šali 05.02.2021

            mesta Šaľa

             

             

             

             

            Vec: Rozhodnutie o neobnovení prevádzky ZŠ a MŠ v meste Šaľa

            Na základe platného rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu a uznesenia Vlády SR sa od 8. februára 2021 upravuje vyučovanie v školách a prevádzka v školských zariadeniach podľa manuálu „Návrat do škôl 2021“.

            Mesto Šaľa, ako zriaďovateľ základných škôl a materských škôl v meste Šaľa rozhodlo, že dňa 8. februára 2021 vyučovanie v základných školách pre žiakov 1. stupňa ZŠ a materských školách pre všetky deti v meste Šaľa  

                                                                   neobnoví.

            V platnosti zostáva rozhodnutie, že navštevovať materskú školu môžu deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti. Pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti navštevujúce 1. stupeň základnej školy je vytvorená zberná trieda ŠKD v ZŠ Ľudovíta Štúra.

            Rozhodnutie zriaďovateľa je podmienené súčasným vývojom epidemiologickej situácie spôsobenej šírením ochorenia Covid-19 v okrese Šaľa a povinnosťou zabezpečenia ochrany zdravia a zníženie rizika prenosu tohto ochorenia.

             

             

             

                                                                                                                     Mgr. Jozef Belický v.r.

                                                                                                                      primátor mesta Šaľa

             

          • Nové info k 8.2.2021

          • PREVÁDZKA MŠ OD 08.02.2021

            Vážení rodičia ,

            na základe vyjadrenia zriaďovateľa k otváraniu škôl Vám oznamujeme, že aj druhý februárový týždeň - od 8.2.2021 bude prevádzka materskej školy v obmedzenom režime len pre deti zákonných zástupcov z kritickej infraštruktúry a pre deti rodičov, ktorým povaha práce nedovoľuje pracovať z domu (to znamená, že majú od zamestnávateľa potvrdenie, že nemôžu vykonávať prácu z domu) a musia dochádzať do zamestnania v štandardnom mieste výkonu práce.


            Pridávam stanovisko zriaďovateľa, z ktorého vyplýva, že prevádzka materskej školy bude pokračovať v tom režime, ako doteraz.

            ŠAĽA ŠKOLY NEOTVORÍ 

            V našom meste sme po dvoch testovaniach a na víkend pripravujeme tretie. Napriek tomu sa nám nedarí nákaze nasadiť „opraty“. Počet obyvateľov nakazených koronou kriticky narastá. Podniky začínajú mať problémy s personálom a choroba sa nevyhýba ani verejným inštitúciám a ani učiteľom, lekárom a ďalším dôležitým častiam spoločnosti. V stredu vláda rozhodla, že zmení Covid semafor a umožní otvoriť školy aj v pandémiou najviac postihnutých častiach Slovenska. Svoje stanovisko by k tomuto mali ešte vydať aj regionálne úrady verejného zdravotníctva. Do tejto chvíle, teda štvrtok poobede takéto stanovisko nemáme. Po porade so školským úradom aj s riaditeľmi škôl, školy v pondelok 8. februára neotvoríme. Našim cieľom nesmie byť neuvážené otvorenie škôl, ani vytváranie iných príležitostí pre masívne šírenie nákazy. Rovnako materské školy. V súčasnosti sú otvorené pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry a ich plné fungovanie najmenej o týždeň odložíme. 

            V tejto súvislosti sa na mňa dnes listom obrátilo aj desať lekárov pre deti a dorast z nášho okresu s prosbou, aby sme v tejto situácii neotvorili materské školy v plnom režime. 

            Nie je to jednoduché rozhodovanie a naozaj som vďačný lekárom, učiteľom základných aj materských škôl a aj ďalším zainteresovaným, že sa k tomu postavili veľmi zodpovedne. Všetci by sme boli najradšej, keby sme v pondelok mohli deti poslať do škôl, ale nie za cenu, že ich ohrozíme a ohrozíme aj rodičov, či zamestnancov týchto inštitúcií. Verím, že najbližšie dni nám umožnia prijať od 15. februára iné rozhodnutie, ale 8. februára v meste Šaľa materské školy ani základné školy neotvoríme. 

            Od 8. februára teda budú materské školy naďalej fungovať ako doteraz, teda pre deti rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a rovnako bude fungovať aj školský klub detí na základnej škole Ľ. Štúra tak ako doteraz.

            ZDROJ : https://sala.sk/clanok/sala-skoly-neotvori

          • OZNAM - info k 8.2.2021

          • Vážení rodičia ,

            na základe vyjadrení ministra školstva a ministra zdravotníctva na tlačovej besede k otváraniu škôl dňa 3.2.2021 Vám oznamujem, že od 8.2.2021 bude znovu obnovená prevádzka materskej školy pre všetky deti. Zároveň si Vás dovoľujem upozorniť, že na základe Vyhlášky 14 Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky https://www.uvzsr.sk/docs/info/ut/ciastka_8_2021.pdf

            každý kto vstupuje do areálu a priestorov MŠ musí mať ( pri odovzdávaní a preberaní dieťaťa ) k 8.2. 2021 negatívny test nie starší ako 7 dní, po uplynutí platnosti , sa musíte opäť pretestovať ( čiže do odvolania sa pretestovávate každých 7 dní ) . Pani učiteľky si budú viesť evidenciu platnosti vašich testov.

            Všetci naši zamestnanci podstupujú takýto istý proces, a aspoň takto sa chceme chrániť navzájom a chceme chrániť aj Vaše a zároveň naše deti. Naďalej platí pri vstupe do budovy povinná dezinfekcia rúk, ochrana tváre ( rúško) . Prosím, aby ste tieto nariadenia dodržiavali, aby nenastala situácia že nás RÚVZ zatvorí pre karanténu v prípade prepuknutia ochorenia v niektorej triede, triedach.

            V prípade akýchkoľvek nejasností alebo otázok nás kontaktujte prostredníctvom e-mailu msokruzna1sala@gmail.com  alebo na tel čísle 0911953429.  Ďakujeme za pochopenie.

          • ORGANIZAČNÉ POKYNY OD 11.01.2021 – 05.02.2021

          • Vážení rodičia

            Z dôvodu mimoriadnej epidemiologickej situácie a na základe rozhodnutia ministra  ŠVVaŠ SR  https://www.minedu.sk/rozhodnutie-ministra-z-8-1-2021-s-ucinnostou-od-11-1-2021/

            je prevádzka MŠ od 11.1.- 5.2.2021 zabezpečená len pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti.

            Pripomíname Vám , že od 3. februára  2021 je povinnosť pri vstupe do priestoru MŠ  preukázať sa novým potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu alebo potvrdením o negatívnom výsledku antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 vykonaného v období od 30. januára 2021 alebo potvrdením preukazujúcim niektorú z výnimiek uvedených vo vyhláške č. 14/2021  - VYHLÁŠKA Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa.

             

            Prihlásené deti do MŠ budú v 1. triede :

             

            • PRI  ODOVZDÁVANÍ DIEŤAŤA MAJTE PRI SEBE POTVRDENIE OD VÁŠHO ZAMESTNÁVATEĽA
            •  Link ( vyhláška ): https://www.uvzsr.sk/docs/info/ut/ciastka_8_2021.pdf
            • PRED VSTUPOM DO BUDOVY STE POVINNÝ SI DEZINFIKOVAŤ  RUKY A MAŤ NASADENÉ RÚŠKO,ALEBO MAŤ INÉ PREKRYTIE TVÁRE.
            • V prípade akýchkoľvek nejasností alebo otázok nás kontaktujte prostredníctvom e-mailu (msokruzna1sala@gmail.com) alebo na tel.čísle  0911953429 .
          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            na základe usmernenia Ministerstva školstva SR prevádzka materskej školy MŠ Okružná pokračuje v obmedzenom režime pre deti zákonných zástupcov, ktorí zabezpečujú kritickú infraštruktúru a pre deti zákonných zástupcov, ktorým vyplýva z povahy práce, že nemôžu vykonávať prácu z domu ( majú od zamestnávateľa potvrdenie, že nemôžu vykonávať prácu z domu ) a musia dochádzať do zamestnania v štandardnom mieste výkonu práce. 

            Zároveň oznamujeme rodičom  , ktorí patria do kritickej infraštruktúry že od 27.1. budeme vyžadovať pri odovzdávaní a preberaní dieťaťa do a z MŠ povinnosť preukázať sa negatívnym testom.

            Oznamujeme rodičom, ktorí platili príkazom platbu za školné za mesiac január a nechodia do MŠ platba im bude automaticky presunutá na mesiac február.

             

                                                                                                                      Mgr. Ľubica Hippová, riaditeľka